De fiecare dată când am mers in Corsica cu vaporul am ales compania Corsica Ferries pentru că prețurile sunt chiar ok și pentru că transportă animalele de companie pe punte, față de restul companiilor maritime care fie nu transportă deloc, fie o fac la cală, într-un spațiu special pentru animale. Corisca Ferries operează in Franța din orasele Toulon si Nisa, iar de obicei noi alegem plecarea și sosirea în orașul Toulon, întrucât este oleacă mai aproape de casă. Insă la ultimul drum din Corsica, cel din septembrie de anul trecut, am acostat la Nisa, nu pentru că am dorit neapărat așa, ci pentru că acolo acosta vaporul care ne convenea nouă ca orar. Așa că am ridicat ancora la Bastia, pe la ora 8 dimineața, ceea ce ne-a permis să admirăm orașul luminat de primele raze calde de soare. Mi-a părut un pic rău că lăsasem aparatul foto în mașină (nu ai acces la mașină pe durata traversării!), mi-ar fi plăcut să imortalizez Bastia așa cum se prezenta în acea dimineață, însă m-am mulțumit cu două-trei poze făcute cu telefonul și cu gândul că nu prea este nimic de fotografiat pe vapor, cel puțin n-o să mă mai car cu el în geantă, nici n-o să-i mai port grijă.  


Insă dacă la Bastia mi-a părut doar un pic rău, de cum ne-am apropiat de continent am regretat amarnic. Deși am vizitat Nisa de două ori și știam lucrul acesta, am uitat complet că în acest oraș portul vechi și portul comercial sunt unul și același, vapoarele mari acostând chiar în Vieux Port de Nice. Dar ce vorbesc eu aici, nici n-am apucat să intru în port ca să-mi pară rău, numai vederea Coastei de Azur, unde am identificat Monaco, Eze și cornișa pe care m-am plimbat în 2013 m-au făcut să visez. Pentru că nu știu dacă v-am spus până acum sau dacă v-ați prins singuri, dar ii invidiez la maxim pe ăstia de locuiesc in sudul Frantei, imi plac la nebunie  ambianța si peisajele de acolo. Stiu, poate o să vă mirați, după ce v-am înnebunit cu locuri sălbatice și autentice. Insă Coasta de Azur este excepția care confirmă regula, meritându-și pe deplin, în opinia mea, notorietatea. 

Așa că stând pe puntea vaporului si admirând intrarea în oraș, am concluzionat că, deși pare lipsit de inspirație poate chiar snob, într-un an ne vom petrece o întreagă vacanță de vară pe Coasta de Azur. Gen două săptămâni, ca să ne ajungă. Sau poate nu or să ne ajungă... Mai vedem. Până atunci vă las cu câteva poze. Hai că nu face poze chiar rele telefonul meu! BASTIA CORSICA FRANTA
 Bastia, dimineata pe racoare :)

BASTIA CORSICA FRANTANISA COASTA DE AZUR FRANTA
 Nisaaa

NISA COASTA DE AZUR FRANT

NISA COASTA DE AZUR FRANT

NISA COASTA DE AZUR FRANT

NISA COASTA DE AZUR FRANT

NISA COASTA DE AZUR FRANT

NISA COASTA DE AZUR FRANT

NISA COASTA DE AZUR FRANT
 Ce rau o fi sa fii bogat!

NISA COASTA DE AZUR FRANT

NISA COASTA DE AZUR FRANT


                                                                            S-ar putea să te intereseze și: 
SHARE 13 comments

Add your comment

 1. nu face poze rele chiar deloc!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte reusite pozele ! Si ai dreptate cu Coasta de Azur, e minunata. M-as intoarce oricand pentru o vacanta, cat de mica :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc :)! Si eu la fel. Anul asta nu cred sa fie, poate la anu', sa vedem...

   Ștergere
 3. Buna ziua, cand spunem Coasta de Azur ne gandim imediat la locuri deosebit de frumoasa, locatii de vizitat insa simultan ceva ne infraneaza deoarece ne gandim ca totul este foarte costisitor, pentru mine si familia mea, trei persoane, acesta a fost un impediment insa chiar as vrea sa stiu daca este doar un mit ca totul este exorbitant (cazare, restaurant etc)sau este adevarat?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu cred ca nu mai este atat de inaccesibila Coasta de Azur precum i s-a dus vestea sau precum era poate odata. Sunt o multime de optiuni de cazare rentabile (moteluri, hosteluri, campinguri, etc), nenumarate braserii si taverne unde poti manca mai ieftin, plus companii aeriene low-cost care zboara din Romania. Iar daca mergi un pic in afara sezonului, gen mai-iunie, septembrie-octombrie s-ar putea sa profiti si de mare si plaja si sa iesi chiar rezonabil la cheltuieli :).

   Ștergere
 4. Buna seara, multumesc mult pentru raspunsul prompt, am sa incep sa-mi fac "temele" cu sotul meu pentru a identifica mai multe optiuni de cazare si locatii de vizitat, chiar ma bucur de raspunsul primit, e parca o incurajare ca nu mai este deloc greu si de speriat sa ajungi acolo.

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna dimineata, orice plimbare pe mare are ceva unic, mai ales atunci cand in respectiva calatorie ai parte de vreme frumoasa si de un peisaj deosebit, in acea regiune chiar avem ce vizita!

  RăspundețiȘtergere
 6. Off... ne omori cu pozele astea..! Vreau si eu acolo....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample ;)

   Ștergere
 7. Una din barci e a mea... nu stiam unde am pierdut-o! Hihihi! :)

  RăspundețiȘtergere

© Larisa Tais · THEME BY WATDESIGNEXPRESS