Gânduri iarnă în Touraine

in , , , , by Larisa, decembrie 13, 2017
Decembrie a sosit la noi în Touraine cu vreme foarte rece și mohorată. Deh, ca de iarnă, doar că fără zăpadă și cu mult vânt. Nici vorbă de ninsoare la malul Loarei, deși prin alte părti ale regiunii a căzut puțină. Oricum nu ne asteptăm la așa un fenomen, zăpada e de domeniul fantasticului prin părtile noastre, chiar dacă, după spusele celor mai vârstnici vecini, nu a fost dintotdeauna așa. Astăzi ninge rar, aproape deloc, iar când se întâmplă este mai degrabă o fleșcăială nenorocită decât zăpadă adevărată și nu ține decât câteva ore, după care se topește într-o mocirlă care ingreunează tot mersul lucrurilor pe-aici. 


În contrast deplin cu vremea de afară și total diferită de luna precedentă, când totul era pustiu, aproape dezolant, atmosfera este foarte animată în decembrie la malurile Loarei, odată cu apropierea sărbătorilor. Străzile sunt frumos luminate, modest desigur față de cele ale marilor orase, dar suficient cât să placă privirii, vitrinele magazinelor indeamnă la cumpărături, iar piețele de Crăciun și-au deschis porțile. Și deși afară miroase a frig, oamenii prinși de frenezia cadourilor mișună în număr foarte mare prin oraș, ceea ce mă face să cred că această ultimă lună din an este cea mai aglomerată în Touraine. 

Anul acesta nu subscriu la mari pregătiri. Erika este mult prea mică să inteleagă mare lucru din sărbătoarea Crăciunului, noi suntem cu gândul deja în vacanță, iar pe Azorel îl cam doare în fund de ce se întâmplă în jur, atâta timp cât e la căldurică și are mâncare la discreție. Am ales să petrecem sărbătorile acestea, primele adevărate în formație de patru, la București. Și anul trecut eram tot patru de Crăciun, dar nu se pune că tocmai ce ieșeam buimacă de la spital. Sunt foarte nerăbdătoare să merg, mi-e dor, a trecut ceva timp. Bagajele nu-s incă făcute, dar mai e timp, sper doar să avem zăpada, vă rog să nu mă boscoroditi, cei care nu o agreați prea tare! 

Acum, mai mult că oricând la sfârșit de an, mi se pare că timpul trece foarte repede. Zboară de-a dreptul, nu alta! Nu știu unde se duse toamna asta frumoasă, cu plimbările ei cu tot, atât de caldă și de plăcută la noi în Touraine. Dar ce vorbesc eu aici, nu știu când se duse anul acesta, primul al micuței noastre Erika, că parcă ieri m-am pornit către maternitate. Cât despre cei șase și jumătate de când locuiesc la malul Loarei nici nu mai am cuvinte, parcă au fost niște himere, care s-au ivit și s-au pierdut in vâltoarea asta efervescentă a vieții, fără sa bag nici măcar de seama.SHARE 9 comments

Add your comment

 1. Eu am avut zapada la Fagaras.Se pare ca va veni si aici,dar dupa Craciun.Sa ajungeti cu bine si sa aveti parte de zile cat mai placute!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim mult! Sarbatori cu bine pentru toata familia!

   Ștergere
 2. Daca anul trecut nu am avut mai deloc zapada prin oras, in decembrie de anul asta este deja a doua oara cand ninge. Deja ma gandesc cum o sa-mi dezapezesc masina maine dimineata, insa ce frumos este cand totul este alb si parca altfel simti iarna si sarbatorile atunci cand ninge din belsug. Sper sa aveti parte de zapada in Romania!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca nici la voi acolo, la munte, nu ar mai ninge ar fi chiar trist. De unde ne-am mai lua si ni noi restul portia anuala de zapada? :))

   Ștergere
 3. Petrecere frumoasa in Romania ! O sa fie prima calatorie in tara pentru Erika, nu ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim, asemenea! Da, este prima calatorie in tara. Si prima cu avionul :)). Va fi o adevarata aventura!

   Ștergere
 4. Drum Bun! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! Sa va bucurati alaturi de Erika de bucuria bunicilor . Peste ani, aceste momente vor fi niste amintiri deosebite.

  RăspundețiȘtergere

© LARISA TAIS · THEME BY WATDESIGNEXPRESS